Meteli seis Suomen silta-lehdessä.

Suomen silta -lehdessä oli v. 2014 Sakari Karttusen artikkeli Oulujärven kulttuurikierroksesta, johon kuuluu myös Meteli seis -näyttelymme:

”Keräilijä Tapani Homanen on asettanut Meteli seis -näyttelyyn kirkonkylän tuntumassa esille 800 kipsiveistosta, vanhoja leluja, nukkeja ja nalleja, seinälautasia, enkeli- lapsi- joulu- ja uudenvuoden kortteja sekä vanhaa suomalaista puukäsityötä ja tarvekaluja. Päärakennuksen lisäksi alueella on muun muassa Nallemaja, Nukketalo ja Leikityt lelut -talo, johon on kerätty mekaanisia pienoisautoja, moottoripyöriä, veneitä, ja nukkekodin tarvikkeita. Kirpputorilta voi tehdä poistolöytöjä. Näyttely on ainutlaauinen koko Suomessa ”

”A handsome statue on the legendary poet Eino Leino stands near the flower garden on the banks on the Kiehimänjoki river which flows through tho village. In his exhibit entitled ”Meteli seis” (Stop the noise) near the village center, collector Tapani Homanen has compiled 800 plaster sculptures, old toys, dolls and teddy bears, cards with angel, child, Christmas and New Year’s motifs, as well as old Finnish wooden handicrafts and tools. In addition to the main building, the outdoor exhibit includes a Teddy Bear hut, Doll House and a building displaying mechanic miniature cars, motor cycles, boats and doll house paraphernalia. At tho fleamarket, the visitors can meka great finds. The exhibit os one of a kind in Finland.”

Recommended Posts