Yhdistys, toimintaa jo 14 vuotta.

Toimintamme alkoi vuonna 2002  toimitilojen  remontoinnilla. Vanhan v. 1914 valmistuneen talon sisältä löytyi kaunis pirtti, jonka hirret kertovat tarinoita menneistä vuosikymmenistä. Sotien ajoista, talossa asuneiden perheiden vaiheista, Kiehimän (nykyisin Paltamo) elämästä lähes vuosisadan aikana. Yhdistyksemme tallentaa Paltamon  historiaa monessa eri muodossa. Historialliset teemanäyttelymme ovat valottaneet menneen vuosisadan elämää esinein, valokuvin ja kertomuksin.

Meteli seis -näyttelyjä on ollut 23. Monet kainuulaiset taiteilijat ovat esitellet taitojaan pirtissämme. Esillä on ollut maalauksia, grafiikkaa, veistoksia, valokuvia, keramiikkaa sekä lasiteoksia. Toimintaosiosta voit tarkastella menneiden vuosien tapahtumia. Kuvagalleria kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Nykyinen näyttelymme esittelee paltamolaisten keräilijöiden, Eija ja Tapani Homasen, viime vuosisadan alkupuolen kipsitaideteoksia (n. 1500 kpl), nalleja, nukkeja, heppoja, mekaanisia ja muita leluja (ks. toiminta/nyt). "Eilisen lapset ja leikityt lelut" tuovat jo seitsemättä vuotta kävijälle nostalgisia mielikuvia lapsuudesta. Näyttely uudistuu joka vuosi ja lisää katsottavaa tulee. Näyttely on yksi valtakunnallisilla matkailumessuilla palkitun Oulujärven kulttuurikierroksen kohteista. Nukkelehti esitteli myös toimintaamme ja pääsimme kartalle muiden nukkemuseoiden sekaan. Näyttely on avoinna 28.6.-31.7.2016, ryhmille tilauksesta muulloinkin.

Mielenkiintoisesta kirpputoriaitasta voit tehdä löytöjä halutessasi. Kirpputori on auki pyydettäessä kesäaikana.

Tervetuloa tyydyttämään monenlaista kulttuurinnälkää Paltamon Metelin Kanervaan!

Meteli seis. ry

Tervan tie -tavaramerkki 

 Tervan tie -tavaramerkki on Valtatie 22 yhdistys ry:n omistama tavaramerkki, joka on osoitus laadukkaasta palvelusta ja tuotteesta. Tämän merkin käyttöoikeus on myönnetty tälle näyttelykohteelle, Meteli seis. ry:lle.